fbpx

Uusi siirappimestari on selvinnyt!

Huikea siirappikisa huipentui 19.7 finaaliin Helsinki Distilling Companyn tiloissa.
Kolmenkymmenen reseptin joukusta finaaliin karsiutui lopulta 10 parasta reseptiä. Finalistit esittelivät vuorollaan oman siirappinsa ja siitä valmistetun drinkin arvovaltaiselle raadillemme.

Finalistien siirapeissa maistuivat mm. tyrnimarjat, tilli, erilaiset teet, punajuuri ja koivun lehdet. Tuomarit arvioivat kunkin siirapin ja drinkin ulkonäköä, aromia ja makua. Lisäksi kilpailijat saivat 0-2 pistettä siirapin kaupallisuudesta, eli kuinka hyvin siirappi sopisi kaupalliseen levitykseen. Tuomarit eivät nähneet toistensa pisteytyksiä ennen lopullisen tuloksen julkistusta.

Tiukan kisan voittajaksi selviytyi Jani-Pekka Hiltunen, jonka siirapissa maistui savuinen kataja. Oman kuvailunsa mukaan siirapin makuprofiili on pehmeä ja kukkaisa, hennon pihkainen.
J-P oli todella panostanut esillepanoonsa ja jopa suunnitellut pullolleen materiaalit ja etiketin valmiiksi. Ihailtavaa panostusta sanomme me! Kilpailun toiselle sijalle ylsi Turkulainen baarimikko Riku Hannula tyrnimarjasiirapillaan ja kolmannen sijan pokasi Helsinki Distilleryllä työskentelevä Noora Nyrhilä ruusunmarjateesiirapillaan.

Haluamme kiittää kaikkia kilpailijoita ihailtavasta asenteesta ja panostuksesta kisaan! Iso kiitos myös tuomaristollemme, joka maisteli ja haisteli meille upean uuden siirapin.

Voittajasiirappi julkaistaan yleisölle FinnBar-messuilla!