fbpx

Vegaaninen moussaka

n. 6 annosta

Ainekset

n. 800 g munakoisoa
n. 300 g kesäkurpitsaa
0.5 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
n. 300 g jauhoista perunaa

Kastike
120 g sipulia
2 kpl valkosipulinkynsiä
2 dl Vege Sun tummaa kuivattua soijarouhetta
2, 5 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
2 t l kuivattua oreganoa
2/4 tl suolaa
1 tl kanelia
½ tl mustapippuria
½ tl kuivattua minttua
500 g paseerattua tomaattia

Pinnalle
2 pkt Jokilaakson Juuston Ilo Vegaanin Mozzis

Ohjeet

Leikkaa munakoisot ja kesäkurpitsat n. 1 ½ cm paksuisiksi viipaleiksi ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Voitele viipaleet molemmin puolin oliiviöljyllä, mausta suolalla ja pippurilla. Paista 200 asteessa n. 20 min, käännä viipaleet puolessa välissä.

Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

Turvota Vege Sun tumma soijarouhe vedessä.

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Laita öljy pannulle ja kuullota sipuleita hetki. Lisää turvotettu soijarouhe joukkoon ja lisää mausteet sekä paseerattu tomaatti. Anna hautua hetki ja tarkista maku.

Levitä voidellun uunivuoan pohjalle ensin kerros peruna viipaleita ja sen jälkeen munakoisoja ja kesäkurpitsa viipaleita. Lisää puolet kastikkeesta ja sen päälle uusi kerros perunaa, munakoisoa ja kesäkurpitsaa. Levitä päälle loput kastikkeesta.

Kypsennä 200 asteessa ensin n.15 min. Ota vuoka uunista ja levitä Ilo Vegaanin Mozzis viipaleet pinnalle ja jatka paistamista 225 asteessa vielä 15–20 min. Anna vetäytyä 10 min ennen tarjoamista. Koristele tuoreella basilikalla.