fbpx

Valkosuklaa-jogurttiparfait

noin 20kpl

Ainekset

300 g valkosuklaata
5 kpl keltuaisia
150 g sokeria
0.75 dl appelsiinimehua (Happy Day)
600 g Millac gold
400 g luomu turkkilainen jogurtti
Happy Day Appelsiinimehu
Millac Gold

Ohjeet

1. Kiehauta sokeri ja appelsiinimehu 113 ºC.

2. Vatkaa keltuaiset vaahdoksi ja kaada kuuma sokeriliemi keltuaisvaahdon päälle, koko ajan sekoittaen.

3. Vatkaa massaa täydellä teholla, kunnes se on jäähtynyt.

4. Lisää joukkoon sulatettu valkosuklaa ja sekoita hyvin.

5. Nostele joukkoon jogurtti ja kermavaahto kahdessa erässä.

6. Jaa massa muotteihin ja pakasta.

Lisuke ehdotus: Paahdettu valkosuklaa & Crumble

Paahdettu valkosuklaa:
200 g valkosuklaata

1.Paahda valkosuklaa uunissa 130 ºC, kunnes sen väri on kullan ruskea.
2.Hienonna jäähtynyt valkosuklaa karkeasti veitsellä.

Crumble:
100 g voita (kylmää)
100 g sokeria
100 g vehnäjauhoja
75 g mantelijauhoja

1. Sekoita kaikki ainekset yleiskoneessa sekaisin, kunnes rakenne on hiekkamaista
2. Paista uunissa 150 ºC n.15min.

Viimeistele annos:
Yhdistä jäähtynyt crumble ja valkosuklaa. Mausta Delibon pakastekuivatulla vadelmalla ja sormisuolalla. Lisää parfait:n ympärille.