fbpx

Mojito tuorejuustokakku

Ainekset

Pohja:
175 g digestiivi keksejä
75 g Jokilaakson Juuston ruskistettua voita

Täyte:
5 kpl liivatelehteä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g Modon Mojito- siirappia
2 kpl limen mehu ja raastettu kuori
75 g sokeria
500 g Millac Gold

Kiille:
3 kpl liivatelehteä
100 g Modon Mojito-siirappia
75 g limemehua
75 g vettä
vihreää elintarvikeväriä

Ohjeet

– Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja laita reunaan kakkukalvo.
– Murskaa keksit tehosekoittimessa ja lisää sulatettu ruskistettu voi joukkoon. Painele seos irtopohjavuokaan ja laita kylmään.
– Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään
– Sekoita tuorejuusto, Mojito-siirappi, limen raastettu kuori ja sokeri tasaiseksi kulhossa.
– Vaahdota Millac Gold notkeaksi.
– Kuumenna limenmehu mikrossa ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon.
– Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon ja kaada täyte vuokaan.
– Anna kakun hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia.
– Kiillettä varten laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Sekoita limemehu ja Modon -siirappi. Kuumenna vesi ja sulata liivatteet siihen. Yhdistä nesteet ja värjää vihreäksi.
– Lusikoi kiille kakun pinnalle ja anna hyytyä vielä kylmässä vähintään 1 tunti.
– Irrota kakku vuoasta ja koristele tuoreella mintulla