fbpx

Limoncello tuorejuustokakku

Ainekset

Pohja
175 g kandisokeri keksejä
70 g Jokilaakson Ruskistettua voita

Täyte
4 kpl liivatelehteä
250 g mascarponea
150 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g Modo Limoncello siirappia
100 g sokeria
500 g Millac Gold 33
50 g sitruuna mehua
1 kpl sitruunan raastettu kuori

Kiille
100 g Modo Limocello siirappia
50 g sitruunamehua
0,5 dl sokeri
0,5 dl vettä
3 kpl liivatelehteä
Keltaista elintarvikeväriä

Ohjeet

Pohjaa varten hienonna keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita se keksimurujen joukkoon. Pingota leivinpaperi ø26 cm irtopohjavuoan pohjalle ja laita kalvo reunoille. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja nosta kylmään.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita mascarpone, tuorejuusto, sokeri, Modon Limocello siirappi, sitruunanraastettu ja sokeri keskenään. Vaahdota Millac Gold notkeaksi vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu ja sulata liivatteet joukkoon. Kaada ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi kermavaahto tuorejuustomassan sekaan. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle, tasoita pinta ja anna hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.

Kiillettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kulhossa Modon Limocello siirappi, sitruunamehu ja sokeri keskenään. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Kuumenna vesi ja lisää liivatteet. Yhdistä nesteet ja lisää keltaista elintarvikeväriä, kaada kiille varovasti hyytyneen kakun päälle. Laita takaisin kylmään muutamaksi tunniksi, kunnes kiille on hyytynyt. Koristele tuoreilla marjoilla ja yrteillä.