fbpx

Lempeän mausteiset soijapyörykät ja sitruuna hummusta

Ainekset

4 dl vettä
4 dl Vege Sun tumma soijarouhe
½ dl Myllärin gluteeniton kaurajauho
1 rkl kuivattua minttua
2 rkl kuivattua oreganoa
2 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua fenkolia
2 tl savupaprikaa
mustapippuria
1 tl suolaa

4 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 iso punainen paprika
1 punainen chili
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl harissatahnaa
3rkl tomaattipyreetä
2 rkl perunajauhoja

Seesamin siemeniä

Ohjeet

Mittaa kulhoon vesi, kuivat mausteet, soijarouhe ja gluteeniton kaurajauho. Anna turvota hetki.

Pilko sipulit, chili ja paprika kuutioiksi. Kuullota pannulla oliiviöljyssä. Lisää pannulle harissatahna ja tomaattipyree ja lämmitä hieman.

Survo mausteseos tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon muutama lusikallinen turvotettua soijarouhetta ja survo tasaiseksi. Sekoita mausteseos soijarouheen joukkoon.
Lisää lopuksi vielä perunajauhot.

Muotoile kostutetuilla käsillä pyöryköitä ja pyörittele seesamin siemenissä.

Kypsennä pyörykät uunissa 200 asteessa n. 10–15 min, kunnes pinta on saanut hieman väriä.

Sitruuna hummus:

300 g Ilo Hummus Original
½ sitruunan mehu
Sekoita ainekset keskenään ja tarjoa soijapyöryköiden kanssa.