Kuusenkerkkävanukas: ota helppo resepti testiin!​

Kuusenkerkkävanukas on helppo jälkiruoka, joka syntyy vain neljästä ainesosasta. Herkullisen jälkiruoan voi viimeistellä herkullisella kuusenkerkkä-karamellikauralla tai syödä sellaisenaan. Katso resepti alta!

Kuusenkerkkävanukas kruunaa illallisen

Kuusenkerkkävanukkaan valmistukseen tarvitset seuraavat: Modo kuusenkerkkäsiirappi, Millac Gold 33 -laktoositon kerman ja kasvirasvan sekoite, liivate ja sitruunamehu. Halutessasi voit valmistaa vanukkaan päälle karamellisoidun kauraseoksen, jota varten tarvitset lisäksi isoja kaurahiutaleita ja margariinia.

Pääroolissa reseptissä on kauden tuorein uutuus, kotimainen Modo kuusenkerkkäsiirappi. Kuusenkerkkää on pitkään käytetty leivonnassa ja juomissa, on koska sillä uskotaan olevan lääketieteellisiä vaikutuksia. Kuusenkerkät sisältävätkin paljon paljon A- ja C-vitamiinia sekä antioksidantteja. Voit nyt tilata kuusenkerkkäsiirapin suoraan Mixteciltä, tai kysyä tuotetta tukustasi.

Millac Gold 33 Ruoka & Vispi sopii sekä jälkiruokiin että ruoanvalmistukseen. Tuote on laktoositon, täyteläinen ja antaa kestävän vaahdon. Millac 33 on saatavilla seuraavissa tukuissa: Heinon Tukku, Kespro, Meira Nova, Metro ja Patu.

Kuusenkerkkävanukas (10 annosta)

1 l Millac Gold 33
10 g (3 isoa) liivatetta
200 g Modo kuusenkerkkäsiirappia
5 g sitruunan mehua

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Mittaa Millac ja kuusenkerkkäsiirappi kattilaan.
3. Lämmitä vanukasmassa höyryäväksi, älä keitä.
4. Lisää kuivaksi puristellut liivatteet ja sitruunan mehu.
5. Sekoita tasaiseksi ja annostele tarjoiluastioihin.
6. Anna hyytyä kylmässä.
7. Koristele marjoilla ja karamellisoidulla kauralla (resepti alla).

Kuusenkerkkä-karamellikaura (10 annosta)

100 g isoja kaurahiutaleita
70 g Modo kuusenkerkkäsiirappia
50 g margariinia

1. Sulata margariini pannulla.
2. Lisää kaurahiutaleet ja kuusenkerkkäsiirappi.
3. Paahda kaurahiutaleita sekoittaen noin 3 minuuttia.
4. Jäähdytä pellillä tai laakeassa astiassa.