fbpx

Herkkuja kasviksista! – Keittiömestari Samulin 3 suosikkireseptiä VegeSun-tuotteista

Lisää makuja lautaselle! VegeSun-tuoteperhe tarjoaa laajan kattauksen kasvipohjaisia proteiineja, joita yhä useampi etsii lautaselleen lihan sijasta. Lisäaineettomalla Delibon-kookoskermalla tuot itämaisia makuja ruokiin. Mixtecin oma keittiömestari Samuli esittelee alla 3 maistuvaa reseptiä kylmeneviin ilmoihin. Nappaa inspiraatiota ja katso myös reseptien alta, mistä tukusta saat raaka-aineet omaan keittiöösi.

Itämainen kasvisnuudelikeitto

16 annosta à 0,4 kg
Saanto yhteensä n. 6,4 kg

Itämainen kasvisnuudelikeitto

0,7 kg VegeSun maustetut vegaani-proteiinisuikaleet
0,2 kg lasinuudeli
0,5 kg porkkanasuikale
0,2 kg paprikasuikale
0,2 kg linssi, keitetty ja valutettu
0,2 kg sipulikuutio
0,1 kg herkkusieniviipale
0,1 kg baby-pinaatti
0,001 kg valkosipuli rouhittu
0,001 kg chili pilkottu
0,01 kg inkivääriraaste
0,05 kg limen mehu
0,1 kg soijakastike
3 kg kasvisliemi
1 kg Delibon kookoskerma
0,05 kg Delibon paistoöljy voin maulla

1. Kuullota kattilassa Delibon paistoöljyssä porkkana- ja paprikasuikaleita, sipulikuutioita, viipaloituja sieniä ja chiliä.
2. Lisää kasvisliemi, valkosipulirouhe ja inkivääriraaste. Keitä noin 10 minuuttia.
3. Lisää Vegesun maustetut vegaani-proteiinisuikaleet ja Delibon kookoskerma. Kiehauta.
4. Lisää lopuksi lasinuudeli, baby-pinaatti, linssit, soijakastike ja limen mehu.
5. Anna hautua, kunnes nuudelit ovat kypsiä.
6. Maista maku ja tarjoile!

VegeSun maustetut vegaani-proteiinisuikaleet löydät seuraavista tukuista: Kespro, Metro ja Meiranova.
Delibon kookoskerman löydät seuraavista tukuista:  Kespro, Metro, Heinon tukku, Meiranova ja Patu.
Delibon paistoöljyn voin maulla löydät seuraavista tukuista: Metro.

Punainen kasviscurry

Noin 15 annosta

kasviscurry

Punainen curryliemi:
1 dl seesamiöljy
1 rkl chilijauhe
2 rkl punainen curryjauhe
1 rkl paprikajauhe
3 kpl valkosipuli solo
4 kpl shalottisipuli
3 kpl kaffirlimetinlehti
1 dl Modo Agavesiirappi
1 dl soijakastike
3 l vesi
2 l Delibon kookoskerma

1. Leikkaa valkosipulit ja shalottisipulit pieneksi kuutioksi.
2. Kuullota sipuleita, chili-, curry-, ja paprikajauhetta seesamiöljyssä.
3. Lisää ruokosokeri, kaffirlimetinlehti, soijakastike ja vesi.
4. Anna kiehua noin 20 minuuttia.
5. Lisää kookoskerma ja kiehauta.
6. Tarkista maku.

Maustetut soijasuikaleet ja kasviksia:
1 kg VegeSun maustetut vegaani-proteiinisuikaleet
0,5 kg vihreitä papuja
0,5 kg porkkanaa
3 pnt kevätsipulia
0,2 kg siitakesieniä
ituja
paahdettua sipulia
tuoretta chiliä
tuoreita yrttejä

1. Ryöppää vihreät pavut ja jäähdytä.
2. Leikkaa porkkanat, kevätsipulit, siitakesienet ja chili ohueksi suikaleeksi.
3. Laita tarjoilukulhon pohjalle maustetut soijasuikaleet, porkkanasuikaleet, siitakesienet, idut ja kevätsipulit.
4. Kaada päälle kuuma curryliemi.
5. Koristele paahdetulla sipulilla, chilillä ja tuoreilla yrteillä.

VegeSun maustetut vegaani-proteiinisuikaleet löydät seuraavista tukuista: Kespro, Metro ja Meiranova.
Delibon kookoskerman löydät seuraavista tukuista:  Kespro, Metro, Heinon tukku, Meiranova ja Patu.

Kasvissoijabolognese

Noin 40 annosta

Kasvissoijabolognese

2 kg VegeSun irtopakastettu soijarouhe, kypsä
0,3kg porkkana kuorittu
0,3kg tomaattisose
2 kg paseerattu tomaatti
0,08 kg tumma balsamicoetikka
3,5 kg vesi
0,012 kg Provencen yrttisekoitus Santa Maria
0,012 kg suola
0,04 kg Delibon paistoöljy voin maulla

1. Pilko porkkanat pieneksi kuutioksi.
2. Kuullota porkkanat ja tomaattisose paistoöljyssä.
3. Lisää muut ainekset ja hauduta kastiketta noin 40 minuuttia välillä sekoittaen.
4. Maista maku ja tarjoile!

VegeSun irtopakastetun soijarouheen löydät seuraavista tukuista: Kespro
Delibon paistoöljyn voin maulla löydät seuraavista tukuista: Metro.